clarafridolfssons.blogg.se

Ett pseudonyms tankar

Tiggare i Göteborg

Kategori: Politik

Nu i dagarna har tiggeriet kommit på tal. Det börjades först talas specifikt om tiggarna i Göteborg men sedan har det spridit sig och man har börjat prata om problemet som finns i hela Sverige. Borås var nästa att tala om det i TV.
Förslagen som Socialdemokraterna kommer med i båda städerna är att staten ska gå in med pengar för att hjälpa dessa problem, ge människorna en dräglig tillvaro och få bort dem från gatan.
Detta är ett förslag som är rent åt helvete. Det är ett förslag som visar att SD har rätt när de säger att vår invandringspolitik är åt helvete. Detta är ett förslag som är kränkande för de människor som behöver hjälpen.
Varför ska det löna sig att komma hit utblottad? Det ska inte löna sig att komma hit och sitta på gatan, det ska löna sig att komma hit och jobba. Det är något som även de flesta invandrare håller med om då många tycker att det är förnedrande att få bidrag för att klara sig.
Självklart ska vi välkomna invandrare, det är inte det jag ifrågasätter. Men vi kan inte dela ut bidrag hur som helst och gynna människor vi från början inte släppt in. Gör vi det så gör vi inte dem en tjänst, vi gör oss själva en otjänst.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: