clarafridolfssons.blogg.se

Ett pseudonyms tankar

Obama i Sverige

Kategori: Politik

En sak som gör mig irriterad, som faktiskt irriterat mig hela dagen, nu när det tillsist händer, är Obamas besök i Sverige.
Det har varit ett långt uppsnack hela veckan och helgen och halva Stockholm är avspärrat. För vad? För att USAs president kommer på statsbesök. Visst förstår jag att det är en stor grej och att säkerheten behövs, men allt jäkla hallå i medierna är verkligen överflödigt. 
Vad är så märkligt med Obama? Varför blir det inget pådrag när Danmarks stadsminister kommer hit? För att det är USA. För att USA alltid befinner sig lite högre i rang, lite mäktigare, lite större, lite vackrare. Tja, faktiskt för att de anses vara både störst, bäst och vackrast.
Jag tycker att det hela är löjligt, sjukt töntigt. USA har varit för fräcka för länge. Kalla kriget är sedan länge upplöst och de får börja inse att det inte finns plats i världen för någon världspolis. Det är inte läge att vara hjälte, eller gå runt och tro sig vara bäst.
Om och om igen blir deras trovärdighet ifrågasatt när de gör tvivelaktiga val. Varför inte ta ett steg tillbaka? Det gäller både hur de själva ter sig och hur omvärlden behandlar dem. Sluta vänta på vad USA ska göra, sluta behandla Obama som president över både jorden och månen så kommer all hets sakta börja trappas ner. 
Såvida man nu inte njuter av att sitta på höga hästar. Synd bara att det är ett långt fall.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: